IMS problem on macOS Big Sur

Sakit hati tak? Memang sakit hati. Aku as a technical person ni pun sakit hati bila berlaku masalah macam ni. Ya, betul, benda ni di luar jangkauan kami as teknikal person.(Abaikan bahasa rojak yang aku guna). Tapi sampai satu tahap memang rasa tak lemau. Apabila...
Setup Raspberry Pi Without Monitor

Setup Raspberry Pi Without Monitor

How to setup raspberry pi without monitor? How do you know the raspberry pi IP? Relax, let me share with you how to do it. When we setup a Raspberry Pi for the first time. We need to enable some option inside the Raspberry Pi, like SSH, Static IP and etc. Logically...
Duit VS Ilmu.

Duit VS Ilmu.

Sesungguhnya ilmu itu sungguh berguna. Carilah ilmu selagi termampu. Kerana, suatu hari nanti pasti ilmu itu dapat membantu kamu di kala kamu kesusahan. Aku bercerita berdasarkan pengalaman. Pengalaman banyak mengajar aku erti sebuah kehidupan. Aku merupakan anak...
Youtube Copyright Claims

Youtube Copyright Claims

Hello Youtubers! Amacam? Pernah kene Youtube Copyright Claims tak? Sedih bukan? Penat-penat edit video, lepas tu render makan masa sebab pc tak power. last-last kena copyright claims, sadis woooooo. Ini adalah pengalaman aku sebagai seorang content creator junior. Ye...